I snart ett år har økonomisystemet Centiga vært i live beta. Over 4.000 Norske bedrifter har tatt oss i bruk og de gir oss 4,6 av 5 stjerner. Nå lanserer vi lønn og ønsker å komme i dialog med regnskapsbyrå som vil teste en ny byråløsning for multiklient regnskap.

Jeg vet – det er kanskje litt snodig å søke etter partnere i et blogginnlegg, men når man har en forretningsmodell som tar sikte på å redusere systemkostnadene i regnskapsbransjen med 50 prosent, er ikke markedsbudsjettet det største…

Mitt navn er Anders Skjente og jeg jobber i Centiga, Norges første gratis faktura- og regnskapsprogram. Her er en liten faktaboks:

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis økonomisystem. Systemet er laget av regnskapsførere som ønsker å demme opp i prispresset på systemsiden av regnskapsbransjen.

Vi skiller oss fra andre regnskapssystemer ved at:

  • Fakturering, bilagsføring og KID er gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn, fakturasalg og direkte betaling

Forretningsmodellen må som oftest forklares et par ganger før folk forstår, men den er egentlig ganske enkel: Centiga tilbyr gratis faktura og regnskap, og tar kun betalt for tilleggstjenester som uansett koster ekstra i andre økonomisystemer.

Derfor henvender vi oss til dere nå

Selv om Centiga er rimelig, går det ikke på bekostning av funksjonalitet. Systemet er koblet mot Altinn og tilbyr avansert funksjonalitet som abonnementsfakturering, dimensjoner og fakturatolk.

Likevel har vi ikke følt at vi har vært klare til å ta inn regnskapsbyrå før nå.

Det skyldes at vi har ønsket å eliminere barnesykdommer før vi «trykker på gassen». Vi har også hatt lyst til å ferdigstille lønnsmodulen og Multiklienten – et verktøy som løfter effektiviteten i regnskapsførselen med 80 prosent – før vi lanserer byråmodellen. Du kan lese mer lenger ned.

For en bedrift med 5 lønnsmottakere koster systemet kun 99 kr/mnd, inkludert faktura og regnskap (med KID).

Til sammenligning koster markedets mest brukte systemer ca 430 kroner.

Det betyr at kundene dine sparer 75 prosent på å ha regnskapet i Centiga.

Har du lyst på en demo? La oss ta en prat.

Marginene skal tilbake til regnskapsførerne

Vi ønsker at lønnsomheten i regnskapsbransjen i større grad skal deles mellom systemleverandørene og regnskapsførerne.

Centiga løfter lønnsomheten til våre partnere på tre måter:

  • Vi gir dem et system som løfter effektiviteten: Uten at gevinsten spises opp av unødige transaksjonskostnader.
  • Vi gjør byrået mer attraktivt: Ved å tilby et rimelig system som åpner for at flere virksomheter får råd til å engasjere en regnskapsfører.
  • Vi løfter lojaliteten blant kundene: Gjennom å tilby et system som bedrifter ikke ønsker å forlate, som følge av lave priser og høy kundetilfredshet.

I fremtidens regnskapssystem bygger ikke regnskapsførere ett og ett regnskap av gangen. Isteden jobber vi på tvers av klienter.

Bilagsmottaket ligger ikke på klientnivå, men byrånivå. Systemet lærer av regnskapsførers handlinger, og stadig færre oppgaver gjøres manuelt.

I Centiga ønsker vi å endre måten regnskap utarbeides. Regnskapsførernes kapasitet skal utvides fra 30 til 150 små og mellomstore bedrifter i porteføljen.

Vi setter nå Centiga Multiklient i pilot og søker 15 fremoverlente regnskapsbyrå. Det er seks ledige plasser. Har du lyst til å bli med? Ta kontakt med meg.

Skal vi ta en prat?

Ta kontakt meg på telefon +47 905 19 426 eller [email protected]. Du kan også benytte skjemaet under – så tar jeg kontakt med deg!

Anders Skjetne i Centiga