I dag bør du bytte regnskapsprogram – dette er hvorfor

I dag bør du bytte regnskapsprogram – dette er hvorfor

Tips og triks

I dag bør du bytte regnskapsprogram – dette er hvorfor

Sverre Tidemann-Nilsen, januar 6, 2021


Det er alltid deilig å starte med blanke ark. Derfor anbefaler vi at man bytter regnskapsprogram ved årsskifte. Det er ikke så vanskelig som du tror. Vi forteller deg hvorfor og hvordan.

 

Ved årsskifte er det mest normale tidspunktet å bytte regnskapsprogram. Det er det flere gode grunner til.

Hovedårsaken til at mange virksomheter velger å starte med et nytt regnskapsprogram i januar er at man kan følge med på hele årets økonomiske utvikling i ett og samme system. Samtidig er det enklere å bytte regnskapsprogram i forbindelse med endt momsperiode.

 

Hvilket regnskapsprogram bør jeg velge?

Det er flere avveininger man bør ta i forbindelse med bytte av regnskapsprogram. Pris og funksjonalitet er viktig – spesielt for små og mellomstore bedrifter med knappe marginer.

I Centiga får du funksjonaliteten til de store og mest populære regnskapsprogrammene uten kostnad. Bokføring og fakturering er helt gratis. Det samme gjelder rapporter, abonnementsfakturering, og fakturaoppfølging.

Isteden ønsker vi å tjene penger på ekstratjenester som finanstjenester, HRM-modul, og regnskapsførsel. Slik skaper vi verdi for våre kunder, fremfor å tære på likviditeten deres.

Ettersom systemet er helt gratis, står du fritt til å opprette en bruker og teste systemet før du flytter regnskapet til oss. Prøv Centiga helt uten kostnad

 

Hvordan flytter jeg regnskapet inn i Centiga?

Det er enkelt å bytte til Centiga. Uansett hvilket regnskapsprogram du har benyttet deg av tidligere, kan du enkelt flytte kundedata, leverandørdata og åpningsbalanse inn i systemet.

Centiga forteller deg naturligvis hvordan når du oppretter bruker – steg for steg!

Prosessen kan enten være manuell eller automatisk.

Dersom du velger automatisk, laster du kun opp åpningsbalanse, kundedata og leverandørdata fra ditt gamle regnskapsprogram.

Ved manuelt bytte legger du inn kontoene i åpningsbalansen, en etter en, med respektive beløp. Det samme gjelder kunde- og leverandørfordringer. Opplysninger om kunder og leverandører hentes fra Brønnøysundregisteret på automatikk. For mer hjelp, besøk gjerne vårt Hjelpesenter.

 

Ønsker du å komme i gang med et gratis faktura- og regnskapsprogram? Opprett en kostnadsfri konto i dag.