Hvordan kan regnskaps-programmet Centiga være gratis?

Hvordan kan regnskaps-programmet Centiga være gratis?

Hva skjer i Centiga?

Hvordan kan regnskaps-programmet Centiga være gratis?

Sverre Tidemann-Nilsen, november 16, 2020


Forretningsmodellen til Centiga er skapt for å gi mer likviditet til bedriftene gjennom å gi bort kjernen i systemet. Fakturering og regnskap er nemlig gratis, noe som ingen andre konkurrenter leverer per i dag.

 

Stian Andersen, Chief Specialist i Centiga, forklarer at Centiga finansieres av de kunder som bruker tilleggstjenestene inne i systemet.

 

– Dette skaper merverdi til kundene våre som ønsker flere tilpassede funksjoner, og samtidig hjelper det oss å vokse.

I Centiga får brukerne nemlig selv bygge opp sitt eget system ut fra de funksjoner de trenger til bedriften sin. Dette kutter kostnadene for brukeren og gjør systemet svært fleksibelt. Tilleggstjenestene, så som lønn, timeføring og HRM kjøpes separat i Centiga Store til en pris tilsvarende forretningsmodellen.

 
Stian Andersen

Stian Andersen, Chief Specialist

– Etter mange år i bransjen har vi sett at alle bedrifter har sine ulike behov og at interessen for regnskap er lav, spesielt hos de mindre bedriftene. Dette er ofte en hygienefaktor man ikke ønsker å bruke penger på, og når maler Nilsen på hjørnet skal fakturere og føre regnskap så trenger han ikke nødvendigvis så mange funksjoner. Å skulle behovet melde seg så kan han enkelt aktivere det han trenger i Centiga.

 

– Og til syvende sist så handler det å drive business om å tjene penger, ikke bruke penger. Vi mener at økonomisystemet skal bidra til verdiøkning i bedriften, ikke være en stor kostnad som mange andre aktører tenker.

Stian Andersen, er en veteran å regne i regnskapsbransjen. I 2008 startet han regnskapsbyrået Sand Økonomi sammen med partner Preben Wiksén. Duoen bygget på rekordtid et av Norge ledende kompetansemiljø på skybasert regnskap. Sand Økonomi var nemlig det første regnskapskontor som benyttet seg av Tripletex for å bli 100% skybasert. Dette gav mye lærdom som han kunne ta med seg videre til Centiga, sier Andersen.

 

Drivkraft i samspillet mellom mennesker og teknologi

Andersen har bakgrunn som statsviter. Han havnet i regnskapsbransjen som et resultat av en serie tilfeldigheter.

 

– Det var gjennom venner og bekjente at jeg fikk øynene opp for regnskapsbransjen. Noe av det som fattet min interesse var at bransjen var i stor endring. Systemene regnskapsførerne benyttet var gamle og klare for å byttes ut, samtidig som fagspesialistenes rolle var i ferd med å endres fra «tallpunchere» til rådgivere.

 

– Det skapte et vakuum og handlingsrom jeg ønsket å angripe. På kort tid hadde jeg knyttet kontakter med systemutviklere og regnskapsførere som ønsket å ta del i reisen. Økonomisystemet Tripletex og regnskapshuset Sand Økonomi vokste i stor fart sammen.

Regnskapsgründeren forklarer nærkontakten med kundene spilte en stor rolle i veksten av bedriften.

 

– Kundedialogen gjorde at vi kunne angripe kundereisen optimalt og skape forenkling for våre kunder med hjelp av teknologi og automatisering.

 

– Regnskap skal være riktig, det skal være enkelt og man må hele tiden utforske hvordan man kan gjøre det enklere for kundene, og i samspillssonen mellom teknologi og mennesker er der jeg mener at man finner gullet.

 

Globale ambisjoner

Centiga er i stor vekst i Norge. Planene for virksomheten i tiden som kommer er å lansere nye og smarte funksjoner for brukere, revolusjonerende løsninger for regnskapsførere, samt ekspandere til utlandet.

 

– Norge er et av landene i verden hvor digitaliseringen har kommet lengst. Når vi tar vår teknologi til utlandet blir mange overrasket over mulighetene som ligger i skybasert regnskap.

 

– Vi ønsker å dra nytte av first mover advantage i disse markedene. Da tror jeg det blir litt som i Norge – at kundene ber om Centiga før regnskapsføreren deres er kommet i gang med skybasert regnskap.

Andersen legger til at han er opptatt av å videreutvikle grensesnittet i systemet.

 

– Centiga skal oppleves som enkelt og intuitivt. Nye løsninger er snart på plass.

 

Spennende funksjoner lanseres løpende

I desember kommer Centiga med en butikk for utvidelser. Her kan brukerne kjøpe tjenester som lønn, HRM-verktøy, og regnskapshjelp fra 20 kroner i måneden.

 

– Slik snur vi opp ned på regnskapsbransjen. Mange system forteller at man kun betaler for funksjonaliteten man benytter seg av. Men det stemmer ikke. Vi frigjør kraftige verktøy til en brøkdel av dagens priser og tar kun betalt for modulene som er i bruk.

 

– Forretningsmodellen er så god at regnskapshus ber om en demo av systemet fordi kundene deres ber om å flytte regnskapet til Centiga. Derfor opplever vi at tilfanget av nye kunder er stort, som igjen medfører at vi kan fortsette å utvikle ny og rimelig funksjonalitet.

 

Ønsker du å komme i gang med et gratis faktura- og regnskapsprogram? Opprett en kostnadsfri konto i dag.