Hva er fakturasalg?

Fakturasalg innebærer at man selger faktura til en finansinstitusjon, slik at man penger raskere på konto. Man slipper altså å vente til forfallsdato med å få betalt. Videre tar banken seg av betalingsoppfølgingen.

Ved å velge denne løsningen frigir man altså kontanter virksomheten kan benytte til å fortsette driften, samtidig som man bruker mindre tid på administrativt arbeid.

Vi anbefaler at du bruker et gratis fakturaprogram:

Prøv fakturasalg i Centiga
Fakturasalg gjøres direkte i fakturaprogrammet Centiga. Du får betalt innen 24 timer.

Hvorfor kan fakturasalg være en god løsning?

Vi vet at fremtiden er vanskelig å spå. Det er derfor viktig å ha verktøy til disposisjon den dagen man plutselig befinner seg i en presset økonomisk situasjon. Cash flow-analyser og likviditetsbudsjetter hjelper deg å gjøre et estimat for hvordan kontantbeholdningen vil utvikle seg, men de hjelper deg ikke å løfte likviditeten dagen likviditeten er svak.

Har man i tillegg finansielle hjelpemidler som fakturasalg tilgjengelig i verktøykassen, vil bedriften være bedre rustet til å møte utfordrende tider.

Fakturasalg uten sikkerhet

Ved en fakturasalgsløsning tilgjengelig er det normalt sett ingen krav til pant eller personlig sikkerhet. Når du signer avtalen i økonomisystemet Centiga, utarbeides det en kredittgrense som definerer det totale beløpet du kan selge av fakturaer til Svea Finans.

Centiga er et gratis faktura- og regnskapsprogram. Klikk her for å få ditt gratis økonomisystem.

Hva skjer med kundene mine?

Den eneste forskjellen kundene dine vil merke ved at man benytter fakturasalg, er at betalingen går til Svea finans i stedet for direkte til din konto. Beløpet er det samme, fristen for betaling er lik som den som er avtalt med din kunde. Kontonummeret er endret på fakturaen du sender ut, samt at det vil stå en tekst om at Svea finans har overtatt og eier kravet opp mot din kunde.

Om det viser seg at din kunde ikke betaler i henhold til forfallsdato, starter Svea finans et oppfølgings løp inntil fakturaen er betalt.

Hva koster det å selge faktura?

Om fakturabeløpet som du ønsker å selge er på under Kr 50.00, vil det kun koste deg Kr 250. Om fakturaen er over Kr 5.000 vil du motta inntil 97 % av fakturasummen. Har du en faktura på Kr 10 000 som du ønsker å selge vil det altså koste deg inntil Kr 300, og du vil motta Kr 9.700 på konto dagen etter du har solgt fakturaen.

Forskjellen på fakturasalg og factoring?

Fakturasalg handler om å selge en og en faktura og du vil motta inntil 97 % av fakturasummen innen 24 timer. Factoring er en tjeneste som passer for deg som også ønsker seg en fakturaoppfølgingstjeneste.

Samtidig som du har mulighet til å belåne fakturaene du sender ut. Med factoring får du kun en belåning opp mot 80 % – 90 % av fakturasummen, resten blir utbetalt når kunden betaler fakturaen. Fakturasalg er dermed mer fleksibelt enn en ren factoringløsning da selv styrer hvilke fakturaer du ønsker å selge.

I Centiga er regnskap og fakturering helt gratis. Etter at du har opprettet en bruker kan du lage din første faktura. Les mer om fakturasalg i Centiga her.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis