DNB Regnskap vs. Fiken

I denne artikkelen peker vi ut forskjellene på regnskapsprogrammene DNB Regnskap og Fiken.

Hvis du har det travelt, kan denne raske sammenligningen av DNB Regnskap vs. Fiken gi deg en god oversikt over hva programmene er gode på og hvordan de er forskjellige.

  DNB Regnskap* Fiken Centiga Standard
Regnskap 249 kr/mnd 169 kr/mnd 129 kr/mnd
Pris per epostfaktura Ingen Ingen Ingen
Lønn 25 kr pr. ansatt 70 for første ansatt, deretter 35 kr pr. ansatt 39 kr/ansatt
Support Inkludert Inkludert Inkludert

*DNB Pluss. Dette lønner seg for bedrifter med over 150 bilag. Mini koster 129 kr mnd.

Før du velger et dyrt system, bør du være klar over at det finnes rimeligere økonomisystemer. Regnskap Norges priskartlegging viser at Centiga er rimeligere enn både DNB Regnskap og Fiken.

Prøv Centiga gratis i 30 dager

Hvilken funksjonalitet får jeg i DNB Regnskap?

DNB Regnskap er et skybasert regnskapsprogram med all funksjonaliteten du kan forvente i et moderne regnskapsprogram. Her finner du blant annet følgende funksjonalitet:

  • Faktura og regnskap
  • Bankavstemming
  • Lønn
  • Fakturatolk
  • Mva-innlevering
  • Tilbud og ordre
  • Purring/inkasso
  • Prosjekt
  • Timeregistrering

Det største minuset med systemet er at det kun er integrert mot nettbanken til DNB. Altså er det ikke mulig å betale lønn eller regninger direkte fra systemet om man er kunde av andre banker.

Systemet har et enkelt og intuitivt grensesnitt:

DNB sitt regnskapsprogram

DNB Regnskap pris

DNB Regnskap tilbyr flere pakker. I den mellomste pakken DNB Regnskap Pluss er månedsprisen 274 kroner med lønn for én ansatt.

I tillegg må man betale for å bruke systemet. Det koster 3 kroner pr. EHF-faktura man sender og 3 kr. pr kostnad man registrerer i regnskapet – med god hjelp av en fakturatolk).

Det betyr at prisen med 10 inn-/utgående bilag blir 334 kr/mnd. I Centiga Standard hadde tilsvarende eksempel kostet 172 kr/mnd.

Hvilken funksjonalitet får jeg i Fiken?

I motsetning til andre regnskapsprogrammer, fokuserer Fiken primært på personer som ønsker å føre regnskapet sitt selv – uten tryggheten ved å ha en regnskapsfører.

Systemet har en egen årsoppgjørsmodul som gjør at man kan levere årsregnskapet til bedriften sin selv og kan integreres mot de største norske bankene.

Systemet ser slik ut:

Fiken sitt regnskapsprogram

Merk: Det kan være risikosport å føre regnskapet selv. Merkostnadene knyttet til opprydding i senere tid kan være store og feil innrapportering av MVA, Skatt og Lønn kan bøtelegges.

Fiken pris

Fiken har en forutsigbar prismodell uten transaksjonskostnader. For en bedrift med 1 ansatt, fakturering med KID og bankintegrasjon koster systemet 337 kr/mnd.

Se også: Conta vs Fiken – hva bør jeg velge?

Det betyr at Fiken og DNB har tilnærmet like priser, men at bedrifter med større bilagsmengde en 20 transaksjoner i måneden bør velge Fiken istedenfor DNB.

Fiken Regnskap Erfaringer

En undersøkelse av Opinion (på vegne av Fiken) viser at 46 prosent av brukerne er svært fornøyde. Samtidig viser teknologiundersøkelsen til Regnskap Norge at Fiken er det nettbaserte regnskapssystemet med minst fornøyde brukere.

Årsaken til avviket mellom undersøkelsene skyldes trolig at Regnskap Norges undersøkelse baserer seg på svar fra norske regnskapsførere, mens Fikens egen undersøkelse er blant små bedrifter som fører regnskapet selv og har mindre enn 5 ansatte.

Det kan tyde på at regnskapsførere ikke liker systemet, men at små bedrifter trives med det.

Blant 146 anmeldelser får Centiga 4,5 av 5 stjerner: Opprett en konto og prøv gratis.

DNB Regnskap eller Fiken – Hva passer best for meg?

Både Fiken og DNB Regnskap fungerer fint for små og mellomstore bedrifter.

Fiken og DNB regnskap har tilnærmet de samme funksjonene og ser veldig like ut. Om du har en ekstern regnskapsfører og banken din i DNB er kanskje DNB Regnskap det beste alternativet, mens om du er kunde i en annen bank eller ønsker å gjøre hele regnskapsjobben selv passer Fiken bedre.

Det finnes også andre løsninger. I Centiga er regnskap og fakturering rimeligere for de fleste. Systemet er nettbasert og har en egen kvitteringsapp som tolker innholdet i bilaget og gir forslag til hvordan det skal bokføres.

Om du ikke har prøvd Centiga – bør du kanskje prøve gratis i 30 dager før du begynner å betale for andre løsninger.

Lyst på et rimelig regnskapsprogram? Kom i gang med Centiga.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis